פרוייקט כיתה כתומה החל לפעול באופן מעשי בשתי כיתות ז' בחט"ב "היובל" ו"גוונים" , הפרוייקט הינו פרוייקט ניסויי של מכון ויצמן למדע , הכיתות המשתתפות בפרוייקט הינן שתיים מתוך חמש כיתות שכולל הניסוי .
בתחילת השנה הכריזה העירייה על פתיחת שתי כיתות כתומות. אחת בחטיבת "היובל" ואחת ב"גוונים". מתוך 5 כיתות שנפתחו באיזור המרכז. בפרוייקט ייחודי וחדשני מסוגו. המנוהל על ידי מכון ויצמן למדע. הפרוייקט, החל לפעול באופן מעשי בחטיבות הביניים ב-28/11 עם קבלת המחשבים הנישאים. מנהל חטיבת "היובל" יגאל תובל אומר כי הוא מאמין בפרוייקט ומאמין שהפעלתו תשפיע על כל שכבת כיתות ז'. הבחירה בכיתה אחת בכל שכבה נעשתה באקראי ולאחר תחילת השנה לא התאפשר מעבר לכיתה זו, מסיבות מובנות. "יש לי אחריות כלפי התלמידים, ועלי להכין אותם לתיכון, שם אין כיתות כתומות, כמו את שאר התלמידים" אמר לנו תובל השבוע. לגבי היתרונות שהוא רואה בפרוייקט הייחודי אומר תובל כי מדובר בחוויית למידה שונה, גיוון דרכי ההוראה למורים שעברו הכשרה מתאימה והשפעה על דרכי ההוראה שלהם גם בכיתות האחרות שהרי לא מדובר במורים שמלמדים רק בכיתה זו, מנהלת חטיבת "גוונים" פנינה שומרון אומרת: "מדובר בפרוייקט נסיוני כשהכוונה להפוך את המחשב למחברת וגם לספר ומטרתו לשדרג את הלמידה, המורה אינו מקור ידע אלא מדריך ומכוון את התלמיד למידע נגיש והתלמיד מקבל כלים כדי לעשות שימוש מושכל במידע" לאחר שבוע עבודה עם המחשב נתקבלו תגובות חיוביות מצד תלמידים בכיתה הכתומה ב"גוונים": המחשב עוזר, הלמידה ממוקדת, ההתחלה קשה אבל היום עובר מהר, בהפסקות אפשר לשמוע מוסיקה ולשחק, הכתב מובן יותר ומסודר, אפשר לחפש מידע באינטרנט בזמן הכנת השיעורים" .
מנהל חטיבת "היובל" יגאל תובל, הוסיף עוד כי המדד להצלחת הפרוייקט אינו דווקא רמת הציונים של תלמידי הכיתה, אלא מדד שביעות הרצון של התלמידים, שיפור דרכי הוראה, ההתמקצעות והשפעת הפרוייקט על השכבה כולה. תובל הוסיף עוד כי מתוכננים שני ימי הוראה מקוונת (הוראת תלמידים באמצעות מחשבים בבתיהם או בבית הספר'), לכל שכבה.
|