מכללת יייהודה ושומרון" באריאל והאגודה הישראלית למדע וטכנולוגיה של פלסמה קיימה כנס בנושא "יישומי פלסמה" .
מסתבר כי פלסמה, מעבר להיותה בסים למסך מחשב או טלויזיה, זהו מצב הצבירה הרביעי של החומר. ביום ראשון בשבוע שעבר, אירחה המכללה האקדמית "יהודה ושומרון" באריאל את הכנס הישראלי השמיני בנושא מדע ויישומי פלסמה. בכנם שנערך בשיתוף עם האגודה הישראלית למדע וטכנולוגיה של פלסמה, השתתפו השנה כ-70 מדענים מכל מוסדות המחקר המובילים בארץ וכן חוקרים מארצות הברית, שהציגו מספר פיתוחים וב- 30 מחקרים חדשניים בנושא פלסמה.
בין המחקרים והפיתוחים שהוצגו בכנס, היה פרופסור ויקטור גרנטשיין מאוניברסיטת מרילנד, ארה"ב, פרופ' אברהם גובר מאוניברסיטת תל אביב וקבוצת מדענים מהמכללה האקדמית "יהודה ושומרון" שהציגו פיתוחים חדשים בנושא מקורות קרינה רבי הספק בתחום הגלים המילימטריים. למקורות אלו יישומים ביטחוניים ואזרחיים רבים. בין היישומים- "נשק הומני", המבוסס על פליטת מייזר - קרינת רדיו רבת הספק בגלים מילימטריים ובתדר גבוה ופועל בצורה דומה למכשיר מיקרוגל, ד"ר משה עינת ופרופסור בוריס קפילביץ', מהמחלקה להנדסת חשמל במכללה באריאל, הציגו בכנס דגם ראשוני של מערכת הדמייה בגלים מילימטרים, המסוגל להבחין בעצמים המוסתרים תחת בגדים ומעילים.
לדברי החוקרים, המחקר עדיין בשלב התחלתי ומטרתו להביא לפיתוח "מצלמת וידאו" הפועלת בטווח של כעשרה מטרים והמסוגלת לבצע סריקה של אנשים במקום דוגמת טרמינל, ולהצביע על האנשים הנושאים עצמים חשודים. גלאי מתקדם למערכת זו, מפותח במסגרת המחקר המתבצע במסגרת "אבנט 37" מאגד לפיתוח טכנולוגיות גנריות הנתמך ע"י מנהלת המדען הראשי של משרד התעשיה והמסחר.
|