קבוצת מכבי ראש העין בכדורסל ניצבת כיום במקום החמישי בטבלת הליגה הלאומית. מרחק נקודה אחת בלבד ממשחקי הפלייאוף , כל זה לא מספק את שחקנה הזך של מכבי ראש העין. סטנלי ברנדי. שמסביך ש"למרות המיקום בטבלה והתוצאות האחרונות. עדיין לא הגענו למה שאנחנו מסוגלים" , ברנדי לא שוכח לפרגן למאמן צביקה ירדן. "מאמן מקצוען ושקול" ויש לו יותך ממילה טובה לאמך על יו"ר האגודה יוסי נצך. "יש לו נשמה גדולה"
כשמאמנה של מכבי ראש העין, צביקה ירדן, חתם במכבי ראש העין כמאמן הקבוצה, אחד השחקנים שהוא ביקש להחתים היה סטנלי ברנדי, מי ששיחק תחתיו בקבוצת מכבי פתח תקווה בעונה שעברה. ברנדי, ששיחק במספר קבוצות בליגת העל, כגון: מ.כ. חיפה, אליצור אשקלון, הפועל חיפה/נשר ומכבי פתח תקווה, זכה לכינויים רבים בתקשורת הכתובה והאלקטרונית, כאשר בין הכינויים הבולטים: "בעל שן הזהב", "מלך הריבאונדים" (את התואר הזה העניקו לו החטיפות המדהימות שלו מתחת לסל'), מה שמביא אותו להיות הקלעי הבולט ביותר בקבוצה, אגב, בתואר זה זכה ברנדי במשך מספר עונות, כאשר האחרונה היתה לפני כשנה, בעת ששיחק במדי מכבי פתח תקווה. ברנדי, שנחשב לשחקן חכם, ניחן באגרסיביות מול השחקן היריב, יכולת קליעה באחוזים גבוהים מהשדה ומהקו, הוא שחקן צנוע שיודע לעשות את עבודתו על הצד הטוב ביותר ואת זאת כבר הפגין במהלך העונה הנוכחית, שעדיין לא הסתיימה.
מאז הקמתה של הקבוצה הבוגרת של מכבי ראש העין, לא שיחק בה שחקן זר ברמתו של סטנלי ברנדי. "הוא נחשב לשחקן הזר הטוב ביותר בליגה הלאומית", מעידים עליו רבים ממאמני הקבוצות בליגה הלאומית. ברנדי, שמתרחק מהתקשורת ומעדיף להראות את כוחו על הפרקט, מדגיש בתחילת השיחה "למרות המיקום בטבלה (מקום חמישי) והנצחונות במשחקים האחרונים (פרט למעידה במשחק הביתי מול אליצור נתניה), עדיין לא הגענו למה שאנחנו מסוגלים לעשות". ברנדי, מפרגן לכל שחקני הקבוצה ואומר "אנחנו קבוצה מצויינת, שבנויה מחומר שחקנים מעולה, אם לא הטוב שבליגה. רק חוסר מזל השאיר אותנו במקום החמישי. עם שחקנים כמו שלנו,אנחנו מסוגלים להרבה יותר". על הכרטיס למשחקי הפלייאוף אומר ברנדי "אם ננצח את חמשת המשחקים שנותרו לנו, אני בטוח שנהיה בפלייאוף".
ברנדי, שהגיע למכבי ראש העין בעקבות בקשתו של המאמן צביקה ירדן, יודע לאמר רק מילים טובות על המאמן "צביקה הוא מאמן מקצוען ושקול. למדתי ממנו הרבה ולדעתי הוא אחד המאמנים הטובים בליגה" ועל היו"ר יוסי נצר, הוא לא מפסיק להרעיף שבחים: "יוסי נצר, בניגוד לכל היו"ר של הקבוצות בליגה הלאומית, הוא אדם עם נשמה גדולה. הוא עושה הכל למען השחקנים". כמי ששיחק בליגת העל וכיום בליגה הלאומית אומר סטנלי: "בניגוד לכל השמועות, על בעיות מבחינת מוסר תשלומים בליגה השניה, אני רוצה להגיד לך שבמכבי ראש העין אין דבר כזה, הכל כאן עובד כמו שעון והכל לזכותו של יוסי נצר, באמת מגיעה לו כל ההערכה", ברנדי מאמין שגם בעונה הבאה הוא ישחק במכבי ראש העין: "כשתסתיים העונה נשב ונדבר. אני מאמין שאני אהיה במכבי ראש העין אם כל הדברים יסתדרו".
|