עקב המחסור בשטחי קבורה, הודיע בשבוע שעבר המשרד לשירותי דת כי בקרוב יחלו להיטמן כל הנפטרים בקברי קומות. איך נערכים בראש העין?
המשרד לשירותי דת במשרד ראש הממשלה הודיע בשבוע שעבר על הנחיה חדשה ולפיה יחלו הנפטרים להיקבר בקומות וזאת עקב מחסור חמור בשטחי קבורה. עפ"י התוכנית, בקרוב יחלו שירותי הקבורה במועצה הדתית לטמון את כל הנפטרים בקבורת קומות. משפחה שתרצה לקבור את יקיריה כרגיל, בקבורת שדה, תצטרך לשלם סכומים גבוהים העשויים להגיע לעשרות אלפי שקלים. יש לציין כי בעבר התבצעה קבורה בקומות (לא בראש העין) אולם הפרויקט לא צלח כי הציבור לא אהב את הקבורה בקומות.
עפ"י נתוני המשרד לשירותי הדת, עולה כי מידי שנה נפטרים כ- 35 אלף איש הנקברים בקבורה יהודית וכדי להמשיך בקבורת השדה, יש צורך בדונם אדמה אחד לכל 270 נפטרים. עפ"י החישוב, בכל שנה נדרשים 250 דונמים של אדמה כדי לקבור את כל הנפטרים. במשרד הדתות מבהירים כי משפחות שלא יסכימו לקבור את יקיריהן בקומות ייאלצו לממן את עלות קבורת השדה, עד 20 אלף שקלים.
חשוב לציין שאין זו הפעם הראשונה שהנושא של הקבורה בקומות עולה על סדר היום הציבורי בראש העין. רזיאל אחרק, סגן ראש העירייה ויו''ר אגף ההנדסה, שיגר לפני כשנה מכתב לגורמים המוסמכים ובו התריע כי ''בית העלמין בראש העין עומד לפני תפוסה מלאה ולא ירחק היום ולא יהיה אפשרות לקבור בראש העין מפאת חוסר מקום''. לשם כך, רזיאל הציע פתרון של קבורה בקומות. ''ההצעה חוסכת במשאב היקר ביותר לאדם והוא הקרקע למגורים ולמחייה''. ומה יגידו הרבנים? אומר רזיאל כי פתרון זה מקובל על פי ההלכה ונהוג במספר ערים בארץ. בסיכומה של הבקשה, מבקש רזיאל כי יוקצו משאבים וכספים לתכנון וביצוע בקדם האפשרי על מנת שנוכל לקבור את יקירנו בכבוד ולא נסבול ממצוקת קבורה בעיר.
העירייה מצידה פנתה לוועדה המחוזית ברמלה והגישה בקשה להקצאת קרקע לטובת בית העלמין. בדיון שהתקיים ברמלה, הגיעו הגורמים המוסמכים כולל רב העיר עזריה בסיס. נכון לעכשיו, ממתינים בעירייה ובמועצה הדתית לתשובות מהוועדה המחוזית.