ניפוי הקמח לפני הכנת הבצק מעשיר אותו בחמצן. הטפחה מומלצת: חימום התנור בחום נמוך (דרגה ראשונה) וכיבוי, הנחת קערית מים רותחים בתחתית התנור והשארת הדלת פתוחה. תפיחה כפולה מסייעת לייצוב הסופגניות: לאחר התפיחה הראשונה יש לשטח את הבצק, להוציא ממנו את האוויר, ולהניח להתפחה נוספת. בהטפחה טובה (השנייה) הסופגנייה הכפילה את נפחה ואינה קורסת כאשר נוגעים בה. טפיחה ארוכה מדי אינה מומלצת- הסופגנייה קורסת ו'שותה' שמן.
האם השמן חם דיו? ראשית חשוב לזכור: עדיף שמן קנולה בטיגון עמוק. אם יוצאות בועות לא גדולות כאשר כף עץ נטבלת בשמן, סימן שאפשר להתחיל. בועות גדולות=שמן חם מדי. מומלץ להשתמש במדחום המיועד לכך. לסופגנייה מוכנה יש חגורה בצבע בהיר במרכזה.
ועכשיו, לכו תתפרעו על זה!
תמונת אילוסטרציה